کتاب دعا نویسی

کتاب علوم غیبی و اسرار و رازهای علوم پنهانی

کتاب علوم غیبی و اسرار و رازهای علوم پنهانی

در این پست از سایت منوجان کتاب علوم غیبی و اسرار و رازهای علوم پنهانی را برای شما عزیزان قرار دادیم . کتاب علوم غیبی کتابی کامل و جامع در زمینه اسرار و رازهای علوم پنهانی می باشد . در ادامه از دعا سایت همراه ما باشید با معرفی و آشنایی بیشتر با کتاب علوم غیبی …

مشخصات کتاب علوم غیبی :

نام کتاب: علوم غیبی و اسرار آن

نام نویسنده: موریس مترلینگ (Maurice Maeterlink)

مترجم: ذبیح الله منصوری

فهرست مطالب کتاب علوم غیبی :

مقدمه به قلم لوئی رنو
کشورهای هند، مصر, ایران، کلده
یونان قبل از دوره سقراط
دارندگان حقیقت و افلاطونیان جدید
کعبال
هرمیتیان
طرفداران علوم پنهانی در عصر جدید
جویندگان این دوره یا دانشمندان

توضیحات:

راز بزرگ یا راز رازها به تعبیر موریس مترلینگ، راز شناسائی خداوند یا خالق جهان هستی است، که در رهگذر آن مسائلی چون پیدایش جهان، انسان و… مطرح می شود. مترلینگ برای گشودن این راز، به جستجوئی ژرف در مذاهب غیر الهی (هندوئیسم، مذاهب مصر باستان، کلده و آشور، ایران باستان و…) می پردازد و علوم غیبی را از دیدگاه آنان مورد بررسی قرار می دهد. علوم غیبی یا پنهانی یا علوم ما بعدالطبیعه به معرفتهایی گفته می شود که مسائلی نظیر ذات خداوند، جهان پس از مرگ، ارواح و بقای آن، شعور باطن، ارتباط با ارواح و… را مورد بحث و گفتگو قرار می دهد. بخشی از این کتاب به هندوستان قدیم اختصاص داده شده است. هند شناسی، به تعبیری که در اروپا نامیده می شود، یعنی مطالعه درباره تاریخ و زبان و مذهب و ادیان قدیم هندوستان، یک علم تازه می باشد و با اینکه مهد آن هندوستان بوده ولی در اروپا زودتر از هندوستان به وجود آمده است.

علمای اروپا بودند که تاریخ و مذهب و زبان و ادبیات قدیم هندوستان را به هندی ها شناسانیدند و گنجینه های زبان “سانسکریت” را که در معابد و درسینه پیشوایان روحانی معابد محفوظ بود کشف کردند و نشان دادند که تاریخ و ادبیات و مذهب و زبان هندوستان قدیم شاید بیش از تاریخ تمدن مصر و آشور و کلده و چین، در خور توجه باشد. در گذشته، جز روحانیون که مقیم معابد بودند کسی توجه به زبان قدیمی هند (سانسکریت) و آثار تاریخی و ادبی آن نداشت. ولی اینک در هر شهر از بلاد هندوستان، صدها دانشمند که همه زبان قدیمی سانسکریت را می دانند مشغول تحقیق درباره تاریخ و ادبیات و آثار هنری و مذهب قدیم هندوستان هستند. مترلینگ در سیر و سلوک عارفانه خود در این کتاب به حقایقی دست می یابد، که می توان فشرده آن را چنین بیان کرد:

بشر از توحید شروع کرده و به درجه کمال رسیده است (بر خلاف نظر جامعه شناسان غرب که می گویند بشر از کفر به توحید رسیده است).بانیان مذاهب باستانی افرادی خداشناس بودند ولی چون می دیدند که توده ی مردم قادر به درک ذات یکتای خداوند نیستند لذا خدایان انسان گونه ای را می آفریدند تا نظم جامعه حفظ شود و مردم دچار بی ایمانی نشوند. بر اثر گذشت زمان، خرافات و اندیشه های موهوم در مذاهب مزبور راه یافت و از مسیر اصلی خود (شناخت خداوند یکتا) دور گردیدند. مترلینگ برای کتاب “ودا” (کتاب مقدس هند باستان) اهمیت زیادی قائل است و آن را مادر و سرچشمه تمام مذاهب باستانی می داند.

نویسنده در این کتاب اسم چهار دفتر “ودا” را برده. هریک از دفتر های ودا دارای طرز تلاوت مخصوصی است و در عین حال، هر دفتری از ودا شامل چند نوع تلاوت می شود و هر تلاوت منسوب به یک مکتب مذهبی می باشد و این تلاوت ها از زمانهای قدیم و اقلا از چندین قرن قبل از میلاد مسیح که دفاتر ودا روی کاغذ آمد و نوشته شد، فرق نکرده است. مترلینگ عقیده دارد که ذات حق تعالی مطلقا ناشناخته است زیرا اگر شناخته گردد، نظم جهان به هم می خورد. لذا کسانی که ادعا می کنند خدا را شناخته اند، این شناخت یقینا محدود به ادراک آنهاست. در عین حال، تلاش برای شناخت خداوند و کائنات را لازم می داند زیرا به انسان یاری می دهد تا منزلت خود را در جهان شناخته و بداند که بهترین مخلوق خداوند در عالم هستی است. مسئله قیامت و معاد را هم در همین راستای عرفانی می نگرد. انتقادهائی نیز از دیانت مسیح و یهود می کند، که کاملا به جا و منطقی است، چرا که خرافات آنها را زیر سوال می برد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا